Tegenwoordig zijn steeds meer mensen op zoek naar een lening zonder BKR, gek is dat natuurlijk niet, als je namelijk een negatieve kredietscore hebt maar wel geld nodig hebt kan het behoorlijk handig zijn om geld te lenen van een private bank. Toch moet je wel rekening houden met een aantal zaken. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een artikel samengesteld met wat handige tips die er voor zorgen dat je de juiste keuzes maakt als je op zoek bent naar een lening zonder bkr registratie.
Bij het vergelijken van kredietaanbiedingen spelen kosten een doorslaggevende rol. Het is echter niet voldoende om de nominale rente in aanmerking te nemen. Als banken bijvoorbeeld 5% noteren, kan de werkelijke rente 5,2% of 6,0% bedragen. Het is daarom altijd slim om extra navraag te doen als je een krediet gaat aanvragen
Een beter vergelijkingscriterium is de effectieve rentevoet, die rekening houdt met twee factoren:
Een eenvoudig voorbeeld illustreert hoe deze kosten de effectieve rentevoet kunnen beïnvloeden: Een lening bedraagt 1.000, de looptijd is één jaar, de nominale rente bedraagt 5% en de termijnen zijn maandelijks verschuldigd.
Bij een gratis lening betalen de kredietnemers maandelijks 75 euro per maand; de effectieve rentevoet bedraagt 5,12%. Met een verwerkingsvergoeding van 20 euro zouden de maandelijkse termijnen stijgen tot 82,32 euro en de effectieve jaarlijkse rentevoet tot 9%.
Het zijn echter niet alleen de rentevoet en vergoedingen die van belang zijn bij leningen. Voor alle leningen met maandelijkse termijnen rijst ook de vraag of de kredietverstrekkers de terugbetaling flexibel kunnen afhandelen. Enerzijds gaat het hier om aflossingen buiten de vaste termijnen. In het beste geval staan kredietverstrekkers hoge ongeplande terugbetalingen kosteloos toe.
Fryske Boek | All Rights Reserved.